alert instellen

< Alle onderwerpen

Hoe stel ik een alert of notificatie in?

Vertel askemo wanneer je gewaarschuwd wilt worden. Dat kan omdat een bepaalde klant een laag cijfer geeft. Maar ook omdat er een negatieve trend is. Gebruik alerts om altijd op de hoogte te zijn. Maar gebruik het ook om andere aan te haken waar nodig.

Met de alert functionaliteit van askemo kan je waarschuwingen naar verschillende niveaus binnen je organisatie of team sturen. Overweeg om een alert te sturen naar de askemo manager als en wanneer een askemo antwoord onder ‘7’ valt. Als en wanneer diezelfde askemo onder ‘6’ valt, stuur je bijvoorbeeld een extra alert naar de Business Unit Manager, die je als analist aan het project hebt toegevoegd.

Nadat je bent ingelogd zie je de askemo ‘landing page’. Op deze pagina zie je de belangrijkste resultaten van je askemo’s. Dit is het startpunt voor analyse, rapportages en dashboards.

1. Selecteer de tab 'Alerts'

Het menu ‘Alerts’ wordt geopend. Links staan alle bestaande waarschuwingen. Aan de rechterkant worden alle details weergegeven voor de alerts die je in het linkermenu selecteert.

2. Klik op 'Add' om een alert toe te voegen

Je kunt een nieuwe alert aanmaken door de vragen in het pop-up scherm in te vullen.

De volgende velden kunnen worden ingevuld:

Alert name: Geef je alert een naam. Kies een slimme naam waarmee je de alert kunt herkennen.
From: Selecteer de contactpersoon die je in de gaten wilt houden. Of kies ‘alle contacten’ om een alert in te stellen op basis van de gemiddelde respons.
Is: Kies de voorwaarde voor de alert.
Compared to: Kies een nummer, 1-10, naar jouw keuze. Of kies voor een vergelijking met het ‘laatste resultaat’ om gealarmeerd te worden op een (negatieve) trend.

Send an alert via: Kies voor e-mail of SMS. SMS is alleen mogelijk als dit in je licentie zit.
To: Kies wie de waarschuwing moet ontvangen:
askemo admin: deze stuurt een alert naar alle admin gebruikers in jouw organisatie.
askemo manager: deze stuurt een alert naar de askemo manager van het askemo-project waaraan je de alert toewijst.
askemo analyst(s): er wordt een alert gestuurd naar alle analisten die je hebt toegevoegd aan het askemo project waaraan je de alert toewijst.

3. Selecteer 'Add Alert'

Vergeet niet om een  project toe te voegen aan je alert. Dat doe je rechtsonder in je scherm bij ‘Projects using this alert’. Klik op ‘Add’ om een project toe te voegen.

Goed gedaan! Je hebt net een askemo-contact toegevoegd!