contact toevoegen

< Alle onderwerpen

Hoe voeg ik een contact toe?

Je kunt op 2 verschillende manieren contacten toevoegen. Als je een beperkt aantal contacten wilt toevoegen kun je dat het beste handmatig doen, via onderstaande omschrijving.

Wil je meer dan 10 contacten toevoegen adviseren we je om dit via een XLS (Excel) import te doen. Klik hier voor meer info.

1. Selecteer de tab 'Contacts'

Het menu ‘Contacten’ opent. Aan de linkerkant zie je een overzicht van al je bestaande contacten. Aan de rechterkant zie je alle info over de contact die je links geselecteerd hebt.

2. Klik op 'Add' om een contact toe te voegen

Voeg een nieuwe contactpersoon toe door de volgende velden in te vullen:

– Voornaam

– Achternaam

– Email

– Labels: Geef optionele labels om het makkelijker te maken de contact te zoeken of toe te wijzen.

– Telefoonnummer: Telefoonnummer vul je alleen in als je askemo per SMS wilt versturen.

– Status: Je kan ervoor kiezen om een contact op inactief te zetten. Een ‘inactief’ contact kan geen askemo’s ontvangen. Deze optie wordt bijvoorbeeld gebruikt wanneer iemand geen deel meer uitmaakt van een project of het project of bedrijf heeft verlaten. Een ‘inactief’ contact verschijnt nog steeds in je rapporten, een verwijderd contact niet.

Selecteer ‘Add contact’ en het aangemaakte contact kan je terug vinden onder ‘Your contacts’.

Labels

Gebruik labels (bijvoorbeeld: klantnaam, locatie, teamnaam) om snel en simpel te zoeken tussen je contacten.

Je gebruikt labels later als je bijvoorbeeld meerdere contacten aan een project wilt toevoegen. Zo voeg je bijvoorbeeld alle medewerkers toe die als standplaats ‘Utrecht’ hebben, met 1 druk op de knop.

🙂 Je hebt net een askemo-contact toegevoegd!