Meer vragen stellen: Google Forms integratie

< Alle onderwerpen

Google Forms integratie

Soms wil je de voordelen van laagdrempelig feedback ontvangen met askemo combineren met de vrijheid van een aanvullende survey. Askemo biedt ‘Pro’ en ‘Custom’ klanten de optie om askemo te integreren met Google Forms.

Na het beantwoorden van een askemo krijgt de contact de optie om aanvullende vragen te beantwoorden op het ‘dankjewel’ scherm.

Voordeel ten opzichte van een ‘traditionele’ online survey is dat het antwoord op de askemo direct wordt opgeslagen. Ook als je contact de aanvullende survey niet volledig invult ontvang je toch de askemo antwoorden om op te acteren.

Let op: het koppelen van askemo met Google Forms is weliswaar mogelijk zonder programmeren of andere technische kennis. De praktijk leert dat niet iedere gebruiker dit even eenvoudig vindt. Heb je hulp nodig, neem contact met ons op. We helpen je graag!

Google Forms

1. Voordat je de koppeling maakt bouw je eerst een Google Forms survey.

Tijdens het aanmaken van je Google Form voeg je velden toe als vragen in je Google Form die je later nodig hebt om de koppeling met askemo te maken. Deze velden worden automatisch gevuld vanuit askemo, zodat je beiden kunt combineren in je analyses vanuit Google Forms. De meeste velden zijn optioneel, sommigen zijn verplicht. Schrijf de identifiers van de velden op, zodat je ze later kunt gebruiken.

Een voorbeeld is ‘contactnaam’. Als je dit veld toevoegt in Google Forms en koppelt (zie stap 3), dan wordt automatisch de contactnaam vanuit askemo naar Google gestuurd.

Askemo

2. Je combineert askemo met Google Forms via de tab ‘skins’. Maak een skin aan voor de askemo die je wilt koppelen. Selecteer daarbij de optie ‘Vraag extra feedback met Google Forms’.

3. Vul 2 onderstaande verplichte velden in:

• Google Forms URLDe URL van je Google Form.

De URL vind je door de volgende stappen te doorlopen:

(a) In het ‘edit’ scherm van Google Forms, klik rechtsboven in je scherm op ‘Meer > Vooraf ingevulde link ophalen’;

(b) Scroll naar beneden en klik op ‘Link ophalen’;

(c) Klik op ‘Link kopieren’ in de pop-up linksonder in beeld;

(d) Plak de link in het veld ‘Google Forms URL’ in askemo (let op: de link moet eindigen op/viewform).

• Button tekstDe tekst die op de button komt waarmee je contacten naar het Google Form worden gestuurd;

4. Onderstaand vind je de velden die je optioneel automatisch mee kunt sturen vanuit askemo. Kies je daarvoor wordt het betreffende veld in je Google Form opgenomen en kun je dit veld meenemen in de analyses die je vanuit Google Forms doet op basis van de antwoorden.

• Identifier projectnaam
      • Identifier project categorie
      • Identifier contactnaam
      • Identifier contact e-mail
      • Identifier contact categorie
      • Identifier resultaat
      • Identifier opmerking

Wil je een of meerdere van deze velden meesturen let er dan op dat je de vraag in je Google Form toevoegt met als type ‘Kort antwoord’.

De identifier per vraag zelf vind je door de volgende stappen te doorlopen:

(a) In het ‘edit’ scherm van Google Forms, klik rechtsboven in je scherm op ‘Meer > Vooraf ingevulde link ophalen’;

(b) Vul voorbeeldantwoorden in. Scroll naar beneden en klik op ‘Link ophalen’;

(c) Klik op ‘Link kopieren’ in de pop-up linksonder in beeld. Open de link in een tekstverwerker;

(d) De link zal er ongeveer zo uit zien, waarbij de rode tekst een vraag en een voorbeeld antwoord zijn:

https://docs.google.com/forms/d/e/XxxxXXXXxxxxXXxXx_XXXxxxXxXXXxXXXXxXXX-dz1LTaGShmQ/viewform?entry.1747016377=ANSWER&entry.117644318= ANSWER &entry.1015867495= ANSWER &entry.1343450110= ANSWER &entry.837874571= ANSWER &entry.1625756635= ANSWER

(e) De 10-cijferige code kopieer en plak je in het identifier veld in askemo.

5. Klaar! Na het invullen van een askemo worden je contacten nu doorgestuurd naar de zojuist aangemaakte Google Forms survey!