skin kiezen en aanpassen

< Alle onderwerpen

Hoe kies en configureer ik een skin?

Met askemo kun je teksten, kleuren en logo’s volledig aanpassen. Een belangrijk onderdeel daarbij is de ‘skin’, de layout die gebruikt wordt om askemo’s te beantwoorden. Het kiezen en aanpassen van een skin is eenvoudig en neemt niet meer dan een paar minuten in beslag.

1. Selecteer de tab 'Skins'

Het menu ‘Skins’ wordt geopend. Aan de linkerkant een overzicht van alle bestaande skins. Aan de rechterkant worden alle details weergegeven voor de skins die je in het linkermenu selecteert (standaard is de eerste skin geselecteerd).

Kies één van de beschikbare skins voor je askemo project. Dit doe je door rechtsonder (‘Projects using this skin’) op ‘Edit’ te klikken en projecten te koppelen. Een skin aanpassen? Lees snel verder bij stap 2.

2. Klik op 'Add'

Je kunt een nieuwe skin maken en aanpassen op je doelgroep. Klik op ‘Add’. De volgende velden kunnen worden ingevuld:

Kies een stijl:  Kies een skin de het beste bij jouw doelgroep past.

• Emoij: Gebruik de Emoji-schuifregelaar om op een informele manier feedback te vragen en de schaalvelden aan te passen.
  • GIF’s: Vraag feedback met een knipoog. Gebruik GIF-jes om feedback te vragen.
  • Plain: Onze meest algemene skin. Pas hem aan met je eigen antwoordlabels.
  • Rainbow: Gebruik de verticale regenboog om op een creatieve manier feedback te vragen en personaliseer de antwoordlabels.
  • Corporate: Een formele keuze, voor als je zonder poespas feedback wilt ontvangen.
  • Skin naam: Kies een slimme naam voor je ‘Skin’, zodat je ‘m meteen kan identificeren.
    Bewerk het ontwerp: Koppel je bedrijfslogo (jpg, jpeg, of png). Pas de kleuren aan naar jouw bedrijfskleuren.
    Bewerk de tekst: Maak je eigen tekst per veld. Pas de skin aan door je gepersonaliseerde tekst in te vullen.
    Welkomtekst/Question: Denk erover na om in de skin en de e-mail dezelfde vraag te hanteren.

Thank you tekst
    Comment tekst: Welke tekst wil je in de ‘comments’ box? Voorbeelden zijn: “Wat kunnen we doen om te verbeteren?” of “Kun je je keuze toelichten?”.

10 antwoorden labels: Alle skins (muv GIF) hebben de optie om de labels bij de antwoorden aan te passen.

Je kunt ook velden uit de database toevoegen. Klik op ‘more’ en selecteer één van de variabelen door erop te klikken en deze in de tekst plakken. Op die manier kun je bijvoorbeeld de naam van je project of de contact toevoegen. Dat maakt je askemo persoonlijker.

3. Klik 'Save' om je gepersonaliseerde tekst op te slaan

Vergeet niet je een project toe te voegen aan je skin aan de rechterkant. Klik op ‘Edit’ en selecteer het juiste project.

4. Selecteer ‘Preview Skin’

Klik op de ‘preview skin’ knop, om je creatie te bekijken en te zien wat je contactpersonen zullen ontvangen.

Gebruik deze functie ook om tussentijds je aanpassingen te controleren.

Via ‘Edit’ kun je jouw skin steeds weer opnieuw aanpassen.

Let op: de standaard askemo skins kun je niet aanpassen!

Gefeliciteerd! Je hebt net een askemo skin geconfigureerd!