tekst kiezen en aanpassen

< Alle onderwerpen

Hoe koppel ik een tekst aan mijn askemo? En hoe pas ik deze aan?

Met askemo kun je teksten, kleuren en logo’s volledig aanpassen. Een belangrijk onderdeel daarbij is de ‘text’, de uitnodiging die je stuurt naar je contacten. Het kiezen en aanpassen van een ‘text’ is eenvoudig en neemt niet meer dan een paar minuten in beslag.

Nadat je bent ingelogd zie je de askemo ‘landing page’. Op deze pagina zie je de belangrijkste resultaten van je askemo’s. Dit is het startpunt voor analyse, rapportages en dashboards.

1. Selecteer de tab 'Texts'

Aan de linkerkant (‘Your texts’) zie je een overzicht van de teksten die je kunt selecteren. Aan de rechterkant zie je alle details van de tekst die je in het linkermenu geselecteerd hebt.

Kies één van de beschikbare teksten voor je askemo project. Dit doe je door rechtsonder op ‘Edit’ te klikken en projecten te koppelen. Een tekst toevoegen of aanpassen? Lees snel verder.

2. Klik op 'Add'

Je kan een nieuwe tekst maken door de velden in het pop-up scherm in te vullen. Als je op het kopieerpictogram klikt, wordt de standaardtekst in het veld gekopieerd, zodat je kleine wijzigingen kunt aanbrengen. Je kunt ook je eigen tekst toevoegen door meteen te starten met typen.

Wil je een bestaande tekst aanpassen? Klik dan op ‘Edit’ en volg dezelfde stappen.

We bieden de optie om velden uit de database toevoegen, zoals de voornaam van een contact ([CONTACTFIRSTNAME]). Klik op de knop ‘more…‘ voor meer informatie over de variabelen.

De volgende velden kun je aanpassen:

Logo: Koppel je bedrijfslogo (jpg, jpeg, of png). Pas de kleuren aan naar jouw bedrijfskleuren.
Achtergrondkleur: configureer je tekst met de achtergrondkleur van je keuze. Kies voor wit om de tekstballon onzichtbaar te maken.
Knopkleur: Kies de kleur voor de feedback-knop.
Tekstnaam: geef je tekst een naam. Kies een slimme naam waarmee je de tekst kunt herkennen.
E-mail from: De naam die je hier invult is zichtbaar in de e-mail van je contact als het ‘FROM’-veld. Voer een naam in die door de e-mailprovider van je contactpersoon wordt herkend, zodat de askemo niet in een spam-folder terechtkomt.
E-mail Subject: Het ‘onderwerp’ van de e-mail wordt direct in de e-mail getoond. Wij raden je aan de naam van de vraag die je stelt in de askemo te gebruiken.

Hieronder staan alle tekstvelden voor de verzonden e-mail. Al deze velden zijn optioneel in te vullen en stellen je in staat de mail volledig te configureren naar je behoefte.

E-mail Salutation: aanhef
Question: welke vraag stel je?
Intro askemo (alleen eerste e-mail!): geef extra informatie aan je contact, deze tekst zien contacten alleen in de eerste email die ze ontvangen.
Button text: welke tekst staat op de button?
E-mail Closing: hoe sluit je de e-mail af?
Why? (alleen eerste e-mail!)
SMS: Als je niet van plan bent om e-mail te gebruiken, maar SMS. Vul dan dit vak in en geef je eigen invulling aan of klik op het icoontje en de standaardtekst wordt in het veld gekopieerd zodat je kleine wijzigingen kunt aanbrengen.

3. Klik op 'Save' om je aangepaste tekst op te slaan

Vergeet niet je een project toe te voegen aan je tekst aan de rechterkant. Klik op ‘Edit’ en selecteer het juiste project.

4. Selecteer ‘Preview e-mail’

Klik op de knop ‘Preview e-mail’ om je tekst te bekijken en te zien wat je contacten in hun inbox ontvangen.

Gefeliciteerd! Je hebt net een askemo tekst aangepast!