Nieuwe manier voor veilig en makkelijk inloggen zónder wachtwoord

Jouw data is precies dat bij askemo: jouw data. We gebruiken het voor geen enkel ander doel dan waarvoor je ons toestemming hebt gegeven en gebruiken je data nooit voor commerciële doeleinden.

Maar hoe zit dat eigenlijk met inlog-gegevens?  Naast de bekende gebruikersnaam en wachtwoord login kun je nu op een nieuwe veilige manier inloggen bij askemo.

We werken hiervoor samen met PiM (Persoonlijke Identiteit Manager), een oplossing voor veilige identificatie powered by KPN. PiM maakt een wachtwoordloos Nederland mogelijk, waarbij gemak en veiligheid voorop staan. Zo kunnen gebruikers met één simpele app gemakkelijk inloggen, formulieren invullen, registeren en identificeren bij alle bedrijven die met PiM samenwerken.

We vertellen je graag wat meer over PiM. En waarom wij willen dat ook jij veilig én makkelijk inlogt bij askemo zonder extra kosten.

 

Een slimmere manier van identificeren

Het aantal plekken waar je je moet registreren, identificeren of aanmelden neemt toe. In deze digitale wereld willen steeds meer bedrijven je persoonsgegevens hebben en maak je een account aan met wéér een nieuw wachtwoord.

Het is begrijpelijk dat er steeds meer diensten zijn waarbij je inlogt en gegevens deelt. Maar het is vaak best een gedoe met al die wachtwoorden. Of je vergeet welke variant je hebt gebruikt, of je gebruikt hetzelfde wachtwoord en weet eigenlijk ook wel dat dat niet de beste bescherming van je gegevens is.

Daarom werken we samen met PiM. De slimste manier van identificeren in Nederland. PiM en askemo geloven dat veilig en betrouwbaar identificeren ook makkelijk kan zijn.

Vergeet wachtwoorden, gebruikersnamen, pasjes en formulieren. Met de slimme PiM app identificeert iedereen zich altijd super eenvoudig en veilig.

 

Een goed beveiligde kluis

Vergelijk PiM met een digitale en goed beveiligde kluis. Bij het eerste gebruik maakt de gebruiker een persoonsgebonden account aan met basisgegevens. Het betreft als start altijd gebruikersnaam, e-mailadres en telefoonnummer. Extra gegevens zoals bankrekeningnummer en adres kunnen later makkelijk worden toegevoegd.

Nadat je je account hebt aangemaakt, log je binnen enkele seconden in zonder gebruikersnaam en wachtwoord. Je scant de QR code, klikt op bevestigen en klaar! Door het scannen van de QR code bepaal jij welke gegevens je met welk bedrijf wilt delen op welk moment. Je bent dus altijd ‘in control’ over je persoonlijke gegevens!

 

 

Waarom is PiM zo’n slim ID?

Er zijn vele manieren om je te identificeren, maar de meeste zijn of heel makkelijk en niet zo veilig, óf heel veilig maar dan weer niet zo makkelijk en eenvoudig in gebruik. Dat lost PiM allemaal op. In één slimme app.

 

PiM is super eenvoudig

  1. Je vervangt al je wachtwoorden, pasjes, formulieren en socials logins voor één handige app.
  2. Het is gebruiksvriendelijk en werkt op elke smartphone.
  3. Identificeren is simpel en snel: even de QR code scannen, vinken en gaan.
  4. Je vult één keer je gegevens in, daarna kun je bij alle bedrijven die PiM gebruiken op dezelfde manier inloggen, identificeren en signeren. Naast askemo worden dat er steeds meer!

 

PiM is super veilig

  1. Toegang tot de app is alleen mogelijk met je unieke pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning.
  2. PiM is powered by KPN en je persoonlijke gegevens worden versleuteld opgeslagen op super goed beveiligde Nederlandse databases.
  3. PiM voldoet volledig aan AVG wetgeving.
  4. De QR scanner in de app herkent alleen de speciale en onvervalsbare PiM QR codes.
  5. Jij bepaalt welke gegevens met welk bedrijf wilt delen op welk moment. Je bent dus altijd ‘in control’ over je persoonlijke gegevens.

 

 

#KillTheSurvey

Slechts één of twee keer per jaar feedback vragen en daar voor een heel jaar conclusies aan verbinden. Dat is toch raar? Meld je nu aan voor onze gratis inspiratiesessie en ontvang praktische tips om je dienstverlening te verbeteren door meer en betere informatie uit medewerkersfeedback te halen.

Hoe werkt PiM?

De PiM app werkt met een telefoonnummer of een QR-code. Je downloadt de app, voert je gegevens in en kunt aan de slag. Je persoonsgegevens worden gevalideerd en versleuteld opgeslagen. Zo weet askemo zeker dat jij bent wie je zegt dat je bent. Doordat de app met onvervalsbare QR-codes werkt weet ook jij zeker dat je inlogt bij askemo, en nergens anders. Veilig voor jou en veilig voor ons dus.

 

Hoe werkt PiM met askemo?

Download PiM

Download eerst gratis de app in de Appstore of Playstore.

 

Meld je aan

Maak daarna jouw digitale ID aan als je de PiM app voor de eerste keer opent.

Klik op ‘Login with PiM’

Scan de QR-code met je telefoon.

De PiM app vraagt of je wilt inloggen bij askemo.

Klik op ‘Bevestigen’

 


 

Founder askemo