Modern projectmanagement

Laurens van Piggelen, managing partner bij Adapt Innovatie, streeft ernaar om de juiste mensen op de juiste posities te hebben, in verschillende vakgebieden. Het draait daarbij om twee zaken: het innoveren van mensen én een organisatie op strategisch vlak de juiste richting in helpen.

De ultieme droom van Adapt Innovatie is dan ook dat bedrijven hen uiteindelijk helemaal niet meer nodig hebben en Laurens letterlijk met de benen op tafel kan.

We spraken uitgebreid met Laurens over Adapt Innovatie, zijn drijfveren en zijn visie op de moderne projectmanager. Nu al meer informatie over modern projectmanagement? Klik hier om het whitepaper direct te downloaden.

 

Hoe wil je misbaar zijn?

“Wat je uiteindelijk bij een bedrijf wilt, bij bedrijven die focussen op de moderne projectmanager, is zorgen dat mensen hetgeen doen wat ze goed kunnen. Als dit in het begin structureel wordt opgezet, is het uiteindelijk een geoliede machine, dan loopt het gesmeerd. Wij helpen bedrijven alleen. Dat kan zijn met een strategische sessie of kijken naar een stuk uitvoering. Heel belangrijk daarbij is de borging. Hiermee kunnen we ze ook op weg helpen zodat de organisatie uiteindelijk zelf weet wat ze in de toekomst nog nodig gaat hebben.

 

“We willen dat organisaties excellereren. Onze combinatie van excelleren en accelereren.”

 

Dit geldt overigens ook voor onze eigen mensen. Als wij als organisatie groeien, gaan we kijken wie wat gaat doen. Hiervoor passen wij modern projectmanagement toe. Het is belangrijk dat er zaken worden aangepast en/of verbeterd voor de groei van een bedrijf. Adapt Innovatie streeft naar groei. Groei gaat voor de winst bij Adapt Innovatie. Hierbij kijken wij voor het grootste gedeelte naar de soft skills van mensen. 80 procent zit daarin of je mensen hebt die kunnen groeien en die willen groeien. Dat is veel bepalender dan iemands achtergrond of opleiding.”

 

Jullie meten wekelijks hoe mensen in hun vel zitten. Waarom?

“Je wilt weten wat er speelt bij de mensen. Daarom sturen wij elke vrijdagochtend een askemo uit. Askemo is een laagdrempelige feedbacktool waarbij je in real-time inzichten hebt in de medewerkerstevredenheid en tijdens het proces kunt gaan evalueren. Het is een terugkerend feedbackmoment waardoor het inmiddels in het systeem zit gebakken bij onze medewerkers. In de ochtend vul je de askemo binnen een aantal seconden in en ’s middags volgt onze wekelijkse teammeeting. In deze meeting kunnen we gelijk de successen van die week met elkaar delen. Maar het belangrijkste is dat er rekening mee wordt gehouden als iemand niet lekker in zijn vel zit om daarmee een optimaal en valide medewerkerstevredenheidsonderzoek neer te zetten.

 

“Askemo verlaagt die drempel waardoor er, als het nodig is, direct tot een actie kan over worden gegaan.”

 

Voorheen probeerde je dat ook al wel, maar niet iedereen vindt het even gemakkelijk om ergens voor uit te komen. Askemo verlaagt die drempel waardoor er, als het nodig is, direct tot een actie kan worden overgegaan. Niet alleen geeft het overzichtelijke dashboard, dat we na afloop van askemo krijgen, een beter beeld in wat de trends en ontwikkelingen zijn, het gaat ook heel erg nodig zijn met onze groei in het vooruitzicht.”

 

Blijf ook verbonden met je stakeholders

Weet jij op ieder moment hoe je stakeholders in de wedstrijd zitten?

Neem contact op en kom erachter hoe we meer dan 100 organisaties in Nederland helpen om laagdrempelig, geautomatiseerd feedback te ontvangen.

Met modern projectmanagement moeten, zeggen jullie, projecten succesvoller worden. Wat is modern project management en wat is de sleutel tot succes?Download whitepaper

“Het gaat erom hoe je als projectmanager mensen weet te verbinden en dat je kunt uitleggen waarom je een bepaalde kant op gaat. Je wilt weten hoe klanten in de wedstrijd staan, dat is de onderstroom die je in de gaten moet houden. Dat doen wij met askemo, maar dat is niet zozeer het punt. We kijken naar wekelijkse scores en juist naar trends; we zien dat onze activiteiten echt resultaat optimaliseren voor een project. Voor ons is dit een vorm van modern projectmanagement. In het begin worden nog niet de allerhoogste cijfers behaald maar het wordt wel steeds succesvoller afgerond. We kijken verder dan feitelijk weergeven, en kijken vooral naar hoe mensen zich voelen. Wij werken graag met moderne projectmanagers die ook leiden en faciliteren. Met askemo wordt de verdiepende vraag gesteld en wij zien dit als hét hulpmiddel om medewerkersbetrokkenheid te realiseren.”

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Laurens’ visie op ‘modern projectmanagement’ en over het belang van verbonden blijven, met klanten én met medewerkers? Download hier het whitepaper.

Daarnaast zijn er twee on demand webinars met Laurens opgenomen. De eerste gaat over modern projectmanagement, waarbij Laurens uitlegt waarom tunnelvisie tot falende projecten leidt en de kwaliteit van de verbinding het succes vormt. Bekijk het webinar hier.

Hoe in de praktijk de medewerkersbetrokkenheid bij Adapt Innovatie wordt verhoogd zie je in dit webinar. Na het zien van dat webinar weet je hoe je altijd verbonden blijft met je team.

Founder askemo