ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Privacy & Cookies

1 juni 2021

Jouw privacy is voor askemo BV van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de relevante wet- en regelgeving over privacy, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (verder: AVG). Dit betekent dat wij:

  • Onze doeleinden duidelijk vastleggen voordat wij jouw persoonlijke gegevens verwerken, via deze privacyverklaring;
  • Zo min mogelijk persoonlijke gegevens opslaan en enkel de gegevens die nodig zijn voor onze doeleinden;
  • Expliciet toestemming vragen voor de verwerking van jouw persoonlijke gegevens, mocht toestemming verplicht zijn;
  • Benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. Wij leggen deze verplichtingen ook op aan partijen die persoonsgegevens voor ons verwerken;
  • Jouw rechten respecteren, zoals het recht op inzage, correctie of verwijdering van jouw bij ons verwerkte persoonsgegevens.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons en wij zullen deze gegevens altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij askemo allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.

Als je vragen hebt of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact met ons op.  

Een abonnement afsluiten

Je kunt bij ons bedrijf askemo een betaald abonnement afsluiten, waarbij wij jouw persoonsgegevens gebruiken om de betaling af te handelen.

Hiervoor gebruiken wij jouw betalingsgegevens, factuuradres, telefoonnummer, e-mailadres en NAW-gegevens. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot drie maanden nadat je het abonnement hebt opgezegd. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Toegang askemo admin-portaal

Met ons admin-portaal krijg je toegang tot een beheeromgeving waar je zelf dingen kunt instellen, opgeven en wijzigen voor je bedrijf. Wij houden bij wat je gedaan hebt en wanneer, zodat daar bewijs van is.

Hiervoor gebruiken wij jouw e-mailadres en login-gegevens. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot drie maanden na het einde van onze dienstverlening aan jou.

Wij werken met bepaalde bedrijven samen die jouw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen, zodat we kunnen blijven werken aan verbeteren en optimaliseren van askemo. Deze verstrekking heeft nooit een commercieel doeleinde

Statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van askemo. Met deze statistieken verbeteren we ons bedrijf om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen jouw persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over jou te weten te komen. Uiteraard zullen wij jouw privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet, dan kun je dit altijd aan ons melden.

Hiervoor gebruiken wij jouw NAW-gegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie voor drie maanden.

Additionele aankopen

Je kunt binnen askemo zaken kopen waarbij wij jouw persoonsgegevens gebruiken om de aankoop af te handelen en te registreren.

Hiervoor gebruiken wij jouw NAW-gegevens, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres en betalingsgegevens. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot drie maanden nadat jouw bestelling is afgerond. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Wij werken met bepaalde bedrijven samen die jouw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen, zodat we kunnen blijven werken aan verbeteren en optimaliseren van askemo. Deze verstrekking heeft nooit een commercieel doeleinde.

Verzenden van nieuwsbrieven

Wij hebben een nieuwsbrief en je wordt automatisch toegevoegd aan de lijst van abonnees. In de nieuwsbrief lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Hiervoor gebruiken wij jouw NAW-gegevens en e-mailadres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat je het abonnement opzegt. Het abonnement op de nieuwsbrief kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Wij gebruiken Mailchimp als marketing platform voor onze nieuwsbrieven. Je accepteert dat de informatie die je ons geeft gestuurd kan worden aan Mailchimp, en dat zij deze verwerken in lijn met hun terms of use.

Jouw account

Bij bepaalde onderdelen van askemo moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en mogelijk een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij jouw telefoonnummer, e-mailadres, factuuradres, NAW-gegevens en betalingsgegevens. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot drie maanden nadat je het account hebt opgeheven.

Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is. Je kunt via jouw account informatie aanpassen wanneer je dat wilt.

Reclame

Wij willen jou graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij per e-mail. Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e-mail bevat een afmeldlink. Je kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken.

Locatiegegevens

Soms kan het nodig zijn voor ons bedrijf askemo om te achterhalen op welke plek je bent. We vragen dan apart of we dit mogen weten en alleen als je dan toestemming geeft, krijgen wij deze informatie.

Voor deze dienst gebruiken wij de navigatie- en locatiesoftware op jouw telefoon, tablet of computer. Wij hebben geen controle over wat de makers van deze software (zoals Google of Apple) daarmee doen. Lees dus altijd ook hun privacy verklaringen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Met uitzondering van de partijen die nodig zijn om de hierboven genoemde diensten te leveren, geven wij jouw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn.

Statistieken

Wij houden statistieken bij over het gebruik van askemo.

Cookies

Ons bedrijf gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. We gebruiken de volgende cookies:

  • Functionele Cookies: Deze Cookies hoeven juridisch gezien niet te worden gemeld in deze privacyverklaring, toch geven we je graag alle informatie. Functionele cookies hebben een functionele rol op askemo.nl , denk bijvoorbeeld aan het onthouden van inloggegevens. Deze cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser.
  • Sessie Cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de site je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit.
  • Analytische Cookies: Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers ons bedrijf gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren. Toch hebben we niet altijd volledige controle op wat bedrijven als Google met de cookies doen. Lees dus altijd ook hun privacyverklaringen als je volledige zekerheid wilt.

Askemo gebruikt de volgende Tracking Cookies: Hotjar, LeadInfo. Hiermee analyseren we gebruik van de website.

Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van askemo werken dan mogelijk niet goed meer.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat jouw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer ons bedrijf wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum bovenaan dit document en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen aan je door te geven.

Jouw rechten

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder of op de askemo website. Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;

  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;

  • het laten corrigeren van fouten;

  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;

  • intrekken van toestemming;

  • een bepaalde verwerking beperken;

  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik.

Wij zullen in principe binnen 30 dagen aan jouw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke rechten van betrokkenen of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij je daarvan tijdig op de hoogte stellen.

Klacht indienen

Als je een klacht in wil dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens kan je een e-mail sturen naar support@askemo.nl. Wij pakken elke klacht meteen op.

Als je toch vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Dat is de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

askemo BV

Willemsplein 2
5211 AK ‘s-Hertogenbosch

E-mailadres: support@askemo.nl
Telefoon: +31 (0)73 7042 345

KvK nummer: 77225090

Open chat
1
Hi, stuur ons een WhatsApp bericht als we je ergens mee kunnen helpen!