Review Policy

1 November 2022

 
Askemo hecht buitengewoon veel waarde aan de betrouwbaarheid van ontvangen feedback en haar ontvangen reviews. Om die reden is het voor askemo klanten niet mogelijk om ontvangen feedback en/of reviews te verwijderen. Ook is het onmogelijk voor niet-klanten om een review achter te laten.

Klanten (of medewerkers) die feedback geven middels een review hebben daarentegen ten allen tijde de optie deze feedback aan te passen en/of te verwijderen.

 

Nepreviews

Een askemo review wordt direct naar de klant verstuurd via een unieke URL. Deze URL kan slechts eenmaal worden beantwoord, hierna wordt deze geblokkeerd.

Er bestaat de optie om een generieke URL te genereren en te versturen. Bij deze URL wordt een beperking gezet dat per device maximaal één keer per 24 uur een review kan worden achtergelaten. Indien een reviewer ervoor kiest deze specifieke review anoniem te plaatsen wordt deze nooit zichtbaar op de website van een askemo klant. De askemo klant ziet intern wel de review.

Askemo controleert geautomatiseerd en handmatig binnenkomende reviews. In geval van twijfel over authenticiteit wordt contact gezocht met de reviewer en met de askemo klant om authenticiteit te bevestigen. Indien authenticiteit niet vaststaat wordt de review altijd verwijderd, positief of negatief.

 

Voordoen als klant

Indien een askemo klant een review achterlaat op haar eigen dienst of product wordt deze direct verwijderd.

 

Gemiddelde score

De gemiddelde score wordt berekend door de scores van alle binnenkomende reviews op te tellen, en te delen door het totaal aantal reviews.

 

Reviews tegen betaling

Het is niet toegestaan om een klant te betalen een review achter te laten. Reviews die op deze wijze worden geplaatst worden direct verwijderd. Sommige platformen kiezen ervoor betaalde of gesponsorde reviews wel toe te laten en dit apart erbij te vermelden, onze keuze is dit te weigeren.

 

Verwijderen van reviews

Askemo klanten hebben geen mogelijkheid om reviews te verwijderen.

Reviews verwijderen gebeurt altijd handmatig en uitsluitend door een medewerker van askemo en. Het proces wordt hier beschreven.

 

Vragen of opmerkingen?

Heb je naar aanleiding van deze Review Policy vragen? Of heb je vermoedens dat ondanks onze maatregelen er toch sprake is van ‘fake reviews’ op ons platform neem dan contact met ons op.