Bedrijfsbiografie

Arbeidsbemiddelaar Werktalent gelooft dat een bedrijf groeit met de juiste mensen, en dat mensen groeien in het juiste bedrijf.

Zo’n match maak je alleen wanneer je elkaar persoonlijk kent en weet wat er speelt. Daarom worden alle Werktalent vestigingen gerund door lokale ondernemers. Zij kennen de regio en spreken de vaktaal van de werkvloer. Een kop koffie is snel gepland, om elkaar beter te leren kennen en elkaar te helpen groeien. Op die manier helpt Werktalent haar klanten aan nieuwe medewerkers en zorgt ze dat bestaande medewerkers gelukkig blijven.

We spreken met Thomas van Ringen. Thomas is sinds 2020 werkzaam bij WerkTalent als Marketing Manager.

“Als je met ons samenwerkt, ben je geen nummertje dat geld voor ons verdient.”

 

Hoi Thomas, wat doet Werktalent precies?

“Wij zijn 21 jaar geleden begonnen als uitzendbureau, maar zijn inmiddels een arbeidsbemiddelaar. Dat wil zeggen dat wij niet alleen mensen uitzenden naar onze klanten, maar ze in het hele proces bijstaan, ondersteunen, of als de wens er ligt het proces uit handen nemen. Dan doen we de werving, selectie en uiteindelijk de detachering. We zijn met name werkzaam in de logistiek, industrie en de techniek.”

“Wij vinden persoonlijk contact met kandidaten cruciaal, dat bereiken we door de samenwerking met askemo.”

Dat is duidelijk. Wat doen jullie anders dan andere bedrijven?

“Ik denk dat wij echt geven om persoonlijk contact. Als je met ons samenwerkt, ben je geen nummertje dat geld voor ons verdient. Je bent iemand met eigen wensen op het gebied van werk en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk om echt naar die wensen te luisteren. Wij willen kandidaten persoonlijk spreken en weten wat er bij de kandidaat speelt.”

 

 

Wat biedt de samenwerking met askemo precies?

“Wij vinden persoonlijk contact cruciaal, uiteindelijk is dat ook wat we met de samenwerking met askemo bereiken.”

 

Kun je dat uitleggen?

Een van onze zekerheden is lokaal werk dat bij je past. Maar dan moeten wij er natuurlijk wel achter zien te komen of het werk bij je past. Het is voor ons erg belangrijk dat iemand het naar zijn zin heeft op zijn werk. Daarom heeft elke werknemer een eigen contactpersoon binnen onze organisatie. Hiermee kan hij altijd contact opnemen voor vragen, opmerkingen of om even zijn ei kwijt te kunnen.

Omdat niet iedereen uit zichzelf een prater is, heeft askemo ons geholpen om meer uit het contact met de werknemers te halen door deze mensen een aanvullend kanaal te bieden om feedback te geven.”

“Onze werknemers krijgen daarom direct na de eerste werkdag de vraag hoe die eerste werkdag was, heel laagdrempelig”

Hoe helpt askemo daar dan bij?

We hebben samen met askemo ons proces vertaald in een feedback-workflow. Dat begint zodra een werknemer een contract tekent.

Dan heeft iemand dus het hele sollicitatieproces doorlopen en heeft diegene veel informatie van ons gekregen. Wij vragen dan met één korte vraag feedback om zeker te zijn dat wij ook echt weten dat alles gaat zoals we willen of dat er misschien toch wat speelt bij deze werknemer. Gelukkig scoren we hier eigenlijk altijd heel goed op.

 

En daarna?

“Wij merken dat de eerste werkdag voor sommige werknemers spannend kan zijn. Ook is dan pas echt de eerste indruk van het werk. Een belangrijk meetmoment dus. Onze werknemers krijgen daarom direct na de eerste werkdag de vraag hoe die eerste werkdag was, heel laagdrempelig. We hebben het zo geregeld dat het een mailtje direct vanuit de contactpersoon is.

Gedurende de eerste drie maanden stellen we op een aantal momenten steeds één vraag, omdat we dus willen weten of alles goed gaat. Zo ontstaan er geen problemen die gaan sluimeren, maar zijn we deze juist voor.

Onze klanten vinden feedback vragen soms nog wel spannend, maar wij slagen er goed in om ze te overtuigen van het feit dat je beter wel die informatie kunt verkrijgen. Ook al blijkt iemand wat minder tevreden te zijn, het is altijd fijner om dat gewoon te weten zodat je het kunt oplossen.“

 

 

Hoe is de dagelijkse samenwerking tussen jullie en askemo?

“We zijn met askemo een traject aangegaan waarbij we eerst een pilot hebben gedaan bij een vestiging in Brabant. We willen met Werktalent namelijk niet zomaar nieuwe dingen invoeren zonder dat het volledig uitgedacht is. Daarbij hebben we de vragen steeds een beetje kunnen aanpassen aan onze wensen. Over de pilot waren we zo tevreden dat we daarna besloten het stapsgewijs bij heel Werktalent in te voeren.

Het werkt heel overzichtelijk. Je merkt ook dat askemo constant bezig is met dingen voor ons verbeteren. Dat is gewoon een fijne basis van samenwerken. 

Het fijne is ook dat je zelf geen IT-kennis nodig hebt om askemo fijn te kunnen gebruiken. Dit gebruiksgemak draagt bij aan het draagvlak binnen Werktalent om askemo te gebruiken.”

 

Halen jullie nog andere voordelen uit de samenwerking?

“Voor ieder bedrijf is het belangrijk dat je gevonden wordt op zoekmachines zoals Google. Daarom heeft askemo een koppeling gemaakt met Google-review verzoeken. Zo kunnen wij reviews van werknemers verzamelen. Als je een goed bedrijf bent, hoef je je ook geen zorgen te maken over negatieve reviews. Wij zien zo’n review dan ook vooral als waardering of als aandacht voor punten die we nog willen verbeteren. Een echte win-win dus.”

 


 

Zoek jij net als Werktalent ook een geautomatiseerde, laagdrempelige manier om meer inzichten te krijgen in wat er leeft bij jouw medewerkers?

Neem eens contact met ons op om jouw situatie en uitdagingen te bespreken.
We komen graag in contact om te bekijken hoe we jou kunnen helpen om te verbeteren én om tijd te besparen!

👉  Neem contact op