Bedrijfsbiografie

Samen elke dag de beste. Dat is het streven van de collega’s bij Detailresult. Ze werken voor de supermarktketens Dirk, DekaMarkt en Dirck 3. Ze hebben een helder doel: hen ondersteunen zodat zij zich met hun core business kunnen bezighouden.

Hoe ze bij Detailresult ieders talent benutten en aandacht voor collega’s hebben hoor je van Sharon Werkhoven, als adviseur organisatieontwikkeling. Zij is verantwoordelijk voor het formuleren van groepsbreed HR beleid. Ze werkt hiervoor onder meer samen met haar collega Mirjam Hoogeveen (HR Adviseur).

 

“Samen elke dag de beste. Dat is het streven bij Detailresult”

 

Sharon, een senior functie bij Detailresult zie ik. Wat maakt dat het werk al zo lang leuk blijft?

“Na mijn studie ben ik begonnen bij Dirk waar ik snel, veel mocht doen. Ik heb hier gigantisch veel geleerd. Toen in 2006 Detailresult begon, werd ik daar aangenomen voor een staffunctie. Detailresult is groot, veranderlijk en biedt veel kansen. Dat is de reden dat ik juridisch gezien maar één werkgever heb gehad en toch in mijn beleving inmiddels 5!”

 

“Voor iedereen geldt, je hebt positieve en minder positieve dagen. Daarom vind ik het goed dat askemo me de vraag steeds op een verschillend moment stelt.”

Dan ben jij altijd een bevlogen medewerker geweest. Meten jullie dit?

“Een jaar geleden is mijn collega Mirjam een medewerkersonderzoek bij ICT gestart. Het thema waar we antwoorden in zochten was helder, maar de manier van uitvragen wilden we op een andere manier uitproberen. Het moest van statisch, naar dynamisch. Iemand tipte ons askemo en zo kwamen we in contact met Roel.”

 

 

Maar wat is het verschil dan nu, voor medewerkers?

“Om eerlijk te zijn schoof ik zelf ook die traditionele onderzoeken voor me uit. Als ik er dan op een zeker moment aan begon, raffelde ik het af. Twintig minuten lang vragen beantwoorden, past niet meer in de tijdgeest van nu. Wel past kort, krachtig, luchtig, grappig, fris, fruitig en snel. Heb ik simpel al gezegd?”

 

Wat staat HR-managers en adviseurs te doen?

“Tijdens de demo raakte onze directie meteen enthousiast en zo volgde al snel de pilot. Met het dashboard van askemo hebben leidinggevenden direct inzicht in de feedback van medewerkers. Zij bespreken actuele thema’s in het volgende teamoverleg in plaats van dat ze maandenlang wachten op de rapporten.”

“Met het dashboard van askemo hebben leidinggevenden direct inzicht in de feedback van medewerkers.”

Wat is belangrijk volgens jou, Sharon?

“Op de meeste dagen is het glas halfvol en soms is die half leeg. Het leukste vind ik zelf dat askemo de vraag op steeds verschillende momenten stelt. De thema’s die we nu uitvragen zijn: Werken bij Detailresult, Teamdynamiek en Welzijn & Werkdruk. Dit is exact hetzelfde als in het onderzoek van een jaar geleden. Zo kunnen we zien of we verbeterd zijn.”

 

 

Hoe worden de collega’s bij Detailresult hierbij betrokken?

“We hoeven niet meer te stalken met reminders. Antwoord geven kost je nu nog maar 30 seconden. Of nog geen anderhalve minuut als je hier een uitgebreide toelichting naast geeft. Antwoord geven doe je anoniem en we waarborgen de anonimiteit nog extra door bij kleine teams, minder dan 5 collega’s, een ander team toe te voegen. Als medewerkers alsnog niet willen, oordelen wij niet. Wel willen we meegeven dat we het juist doen om naar ze te luisteren en te horen wat beter kan.”

 


 

Zoek jij net als Detailresult ook een geautomatiseerde, laagdrempelige manier om meer inzichten te krijgen in wat er leeft bij jouw medewerkers?

In minder dan een half uurtje laten we je askemo zien tijdens een online kennismaking met Roel of één van onze Feedback Experts.

👉  Plan nu jouw kennismaking in!