Cyphers

Bedrijfsbiografie

Handige ‘jongens’ met een voorliefde voor data. Zo kan Cyphers kortweg omschreven worden. Cyphers kenmerkt zich door een pragmatische aanpak en efficiënte werkwijze in het maken van verschillende IT-oplossingen. Door hun jarenlange ervaring in diverse sectoren zijn ze in staat om op een efficiënte en doelmatige wijze met de klant mee te denken om gezamenlijk tot het gewenste eindproduct te komen. Ze worden enthousiast van het verenigen van hun kennis en kunde met de kennis binnen de organisaties om zodoende tot oplossingen te komen waar een organisatie écht wat aan heeft.

Lees het verhaal van Matthijs van Gijssel, BI Specialist bij Cyphers sinds 2015.

Cyphers zet data om naar HR Analytics

Hoe gaan jullie bij Cyphers om met grote hoeveelheden data? 

“Wij werken veel samen met zorginstellingen. Dat zijn bij uitstek plekken die beschikken over enorme hoeveelheden data. Het is dan de kunst om deze data om te zetten naar informatie, zodat er juiste beslissingen genomen kunnen worden met HR Analytics. Wij werken met Microsoft PowerBI en zijn goed in die transformatie van data naar informatie.”

 

Wat hebben jullie in dat transformatieproces gedaan met data uit askemo? 

“Wij zijn Business Intelligence specialisten met verstand van economie. Dat stelt ons in staat om net even op een andere manier naar data te kijken en ons te kunnen inleven in wat relevant is voor de klant. Voor Skillz-Up hebben wij met askemo gewerkt aan allerlei dashboards, deze hebben we gebouwd met PowerBI. De dashboards laten snel zien wat er precies speelt op verschillende niveau’s en bij verschillende medewerkers. Wij maken zo’n dashboard door data uit het systeem te ontsluiten en te verwerken in het dashboard dat wij gebouwd hebben. Op die manier zet Cyphers data om naar HR Analytics.”

 

"Askemo en cyphers is een gouden combinatie om meteen te zien wat er bij je medewerkers speelt."

 

Lukt dat een beetje?

“Askemo bevat erg interessante HR data. Je kunt vaak en snel bepaalde facetten van medewerkerstevredenheid peilen, zonder dat ze hier geïrriteerd door raken of veel tijd aan kwijt zijn. Toch krijg je door het stellen van de juiste vragen relevante en rijke data. Wij hebben alleen een stekker in de achterkant van het systeem gestopt. Dit werkt goed omdat de API van askemo heel gebruiksvriendelijk is. Daardoor is het ons samen met askemo gelukt om mooie HR dashboards te maken. Eigenlijk is askemo en Cyphers een gouden combinatie om meteen te zien wat er bij je medewerkers speelt.”

 

Zou je een aantal van deze dashboards kunnen laten zien?

“Jazeker, ik zal wat screenshots laten zien, dan kunnen we de verschillende functies per dashboard bespreken.”

 

 

“Dit is hoe een algemeen HR Analytics dashboard eruit kan komen te zien. Je kunt aan de linkerkant allerlei filters instellen. Zo kun je verder inzoomen per categorie of per aggregatieniveau. Ook kun je de scores vergelijken met bepaalde benchmarks die je wilt halen.”

 

 

“Hier is een bepaalde werkgever aangeklikt. Alle medewerkers die hieronder vallen worden vergeleken met de benchmark. Hier zie je bijvoorbeeld in één oogopslag dat op het gebied van samenwerking nog een hoop winst te behalen valt. Dat is natuurlijk hele relevante informatie, waar een werkgever gelijk actie op kan ondernemen.”

"De API van askemo is erg gebruiksvriendelijk"

 

 

“Bij dit laatste screenshot hebben we ingezoomd op een specifieke medewerker. Ook hier zijn de totale scores van deze medewerker te zien en worden ze vergeleken met de benchmark. Wat echt interessant is als je op dit niveau kijkt, is dat er door deze medewerker een kwalitatieve oplossing wordt aangedragen om de vitaliteit te verhogen. Deze medewerker geeft namelijk zelf aan dat hij overdag meer zou willen bewegen. Dit soort snelle oplossingen kunnen de medewerkerstevredenheid omhoog brengen met ideeën die vanuit de werknemer zelf komen. Een echte win-win dus.”

 

Je laat dus op een eenvoudige manier relevante informatie zien aan jullie klanten, waar zij vervolgens op kunnen sturen?

 

“Ja, dat klopt. Inhoudelijk was en is de data enorm relevant. Op het moment dat je deze niet in de juiste vorm kunt presenteren gaat er veel waarde verloren. Wij combineren vorm en inhoud in mooie HR Analytics dashboards, en dat levert meerwaarde voor onze klanten.”

 


 

Ben jij op zoek naar een laagdrempelige manier om medewerkerstevredenheid te meten en te optimaliseren? En wil je de uitkomsten presenteren op een manier die helemaal past bij jouw organisatie? Neem contact op met Matthijs, of plan een gratis demo in.